Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä yläbanneri lynet

Osaaminen edellä uudistuen

Uutinen 21.3.2016 klo 0.00

LYNETin toimintaa ja erityisesti osaamisen kehittämistä esiteltiin Valtiokonttorin valtioyhteisöjen johdolle, esimiehille, henkilöstöammattilaisille ja kehittäjille järjestämässä Osaaminen edellä uudistuen tapahtuman yhteydessä 16.2.2016.

Päivän tavoitteena oli herätellä niin organisaatioita kuin yksilöitäkin jatkuvaan oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen – uudistumisen edellytyksiin sekä jakaa niihin liittyviä kokemuksia.

LYNETin osaamisen kehittämisryhmän (OSKE) ja pääsihteeri Sanna Marttisen laatimien kysymysten pohjalta toteutettiin paneeli, teemahaastattelu, jossa professori Heidi Kuusniemi, FGI, Maanmittauslaitos, pääjohtaja Lea Kauppi, SYKE ja yksikönjohtaja Markku Järvenpää, LUKE pohtivat laitosten osaamisen kehittämisen haasteita teemalla ”Osaamisen kehittäminen huippututkimuksessa? - viisaalla verkostolla vaikuttavuutta”.

Osallistujat keskustelivat mm. tutkimuslaitosten osaamiseen johtamisen erityispiirteistä, keskeisistä tulevaisuuden osaamisista ja siitä, miten hyvistä osaajista pidetään kiinni kiristyvässä tilanteessa.